Workshops

Sieraden Maken

In een workshop sieraden maken (zowel voor kleine groepen als voor bedrijfsuitjes/personeelsfesten) maakt U een door uzelf te kiezen sieraad, waarbij U keuze heeft uit vele voorbeelden en technieken. ook zal een keur aan materialen aanwezig zijn. De deelnamekosten bedragen 10 euro per persoon, voor grote groepen gelden speciale tarieven. In dit bedrag zijn inbegrepen het gebruik van gereedschap en klein materiaal. Kosten van door U uitgezochte kralen, metaalelementen, strass e.d. komen er apart bij en worden aan het einde van de workshop met U afgerekend.

De sfeer is altijd gezellig en ongedwongen, de docente enthousiast en de keuze in modellen/materialen groot, wat samen zorgt voor en optimaal resultaat en een blijvende herinnering. Voor grotere groepen verzorgt OGGI, indien gewenst en in overleg, tevens een locatie. Data zijn altijd in overleg, voor verdere informatie kunt U contact opnemen middels email of telefoon.

 

U kunt zich hier aanmelden…

Kralen Branden

OGGI organiseert workshops waarin U leert om glaskralen te maken. Met een maximale groepsgrootte van 3 cusisten bent U gegarandeerd van een zeer individule begeleiding.

In een workshop van ca. 4 a 5 uur vervaardigt U m.b.v. een specifieke glasbrander uw eigen kralen. Er wordt natuurlijk aandacht besteed aan de veiligheid. U werkt dan ook met en zgn. didymiumbril, welke uw ogen beschermt en tevens een goed zicht geeft op de hete glaskraal.

OGGI werkt met het Italiaanse Murano-glas, een uitstekend kwaliteitsglas met intense kleuren en helderheid. Nadat U heeft geleerd een ronde basiskraal te maken, leert U al doende verschillende decoratietechnieken ( denkt U hierbij aan het werken met meerdere glaskleuren in 1 kraal d.m.v. de stippentechniek, het trekken van stringers ( hele dunne glasstaafjes om de kraal gedetailleerd te kunnen decoreren ), het werken met glasfrit en het maken van bloemen op de kraal) De keuze in glaskleuren/soorten is geheel vrij. Aan het einde van de workshop bestaat de mogelijkheid, van de door uzelf gebrande kralen een sieraad te maken, denk U aan een collier, collier met armband, of eventueel oorbellen erbij. U mag ook tot het einde van de workshop branden en thuis een sieraad ervan maken. Ook behoren de ‘pandora/troll-beads’ tot de mogelijkheden. OGGI werkt met zilveren binnenkernen.

Kortom een gezellige, inspirerende en leerzame workshop! Iedere cursist beschikt tijdens de workshop over zijn/haar eigen brander, het gebruik van gereedschappen en glas is bij de workshopprijs inbegrepen. Een datum wordt in overleg met U vastgesteld. Kosten 70 euro per persoon, incl. gebruik brander en alle materialen die U wilt gebruiken om een sieraad van de door U gebrande kralen te maken. Uitzondering hierop zIjn de zilveren sieraadonderdelen en kralen, deze worden apart in rekening gebracht. Bij gelijktijdige aanmelding van 3 cursisten hanteert OGGI een korting van 5% op het cursusgeld!

U kunt zich hier aanmelden.